Den stora trädfällningen

När våren kommer längtar vi ut. Våren är de stora trädgårdsprojektens tid. De börjar i tanken för att jaga iväg vårvintertristessen.

Våren 2009 drog vi igång det största projektet hittills under vår tid på Solvik. Det började i mars med att vi fällde ca 30 stora träd runt huset med hjälp av två skickliga skogskarlar.

Vi hade tänkt oss ta ner fem aspar uppe vid brevlådorna och bad Heimer om råd. Han kom med en av sina kamrater som såg de gamla björkarna som stod nära huset dömde genast ut dem. De hade börjat ruttna och skulle utgöra en fara inom en snar framtid.

De kändes som ett lätt jordskalv när de föll ...

Detta var början till den stora förändringen norr om huset. Landskapsbilden förändrades. Från att ha varit inbäddat i växtlighet öppnades Solvik för omvärlden.

Vi jobbade därefter med de fällda träden i månader. Under många helger klippte vi, sågade, malde och eldade de stora grenverken i vårsolen. Alsterbor som gick din vanliga promenadrunda stannade till och kommenterade den stora förändringen och vi fick uppleva många trevliga och uppmuntrande samtal.