Badrum

När vi flyttade in var ett badrum inrett i en garderob vid sidan av det kök som var inrett i det rum som vi sedan gjorde om till badrum. I annonstexten som Jensen hade lagt ut för att sälja Solvik 1899 står visserligen att huset hade ett badrum men var det låg vet vi inte. Det gamla badrummet var visserligen trivsamt med badkar och duschutrymme men vi var oroliga för vattenläckage mellan plastmattorna som klädde rummet.

Första badrummet

Det badrum vi gjorde iordning 1999 höll i 20 år. Hösten 2019 började det droppa vatten ner i köket som ligger ovanför badrummet. En rörkoppling hade läckt. Som väl var täcktes renoveringen av försäkringen även om det kändes ledsamt att riva ut allting och bygga upp på nytt efter nya och striktare regler.

Andra badrummet

Vi behöll tvättkommoden och utformningen men väggarna och golvet fick ersättas. Det blev mer mer kakel på väggarna och större golvplattor. Duschkabinen behövdes inte alls försäkrade man och vi valde en takdusch bakom en duschvägg i glas. Färgskalan blev vit och grå. Vi blev mycket nöjda.