1997 -

År 1996 var vi, Hans-Åke och Gun-Britt på jakt efter ett hus i Karlstad. Hans-Åke arbetade på dåvarande högskolan och vi bodde i Örebro. Vi hade letat några månader men inte hittat något som motsvarade våra önskemål. Så i slutet av november såg vi Solvik för första gången - i ett skyltfönster - en fredagskväll i samband med ett seminarium i Hans-Åkes avhandlingsarbete. På väg tillbaka till Örebro på lördag morgon kontaktade vi mäklaren, som just då visade huset för några spekulanter, letade rätt på adressen och åkte dit. Vi hade bråttom eftersom vi hade en passagerare som hade ett tåg att passa och var där en halvtimme.

Under lördagskvällen var vi ovanligt tysta - tills vi började tala om vad vi båda tänkte på. Huset. På söndagen åkte vi till Karlstad igen, kontaktade de två vi kände i Karlstad, Mats Ekholm och Kerstin Lindvall och bad dem följa med och titta på huset med mer kritiska ögon än vi förmådde se med. Söndag eftermiddag skrev vi kontrakt.

1997 - Under våren flyttade vi in. Jag, Gun-Britt hade kvar min lärartjänst på Risbergska skolan läsåret ut och pendlade mellan Karlstad och Örebro. Vid påsk gick sista flyttlasset. Daniel och Mats hjälpte oss med de tyngsta möblerna. Påsklunchen kunde vi äta på verandan, det var en sensationell känsla.

I juni firade vi flytten med barnen. Jordgubbar och champagne och tennisturnering.

1998 - Festernas år. Solvik är ett festhus med plats för många. I salen och matsalen satt 70 gäster till bords efter Hans-Åkes disputation i mars. Inför mottagningen på verandan var var lätt oroliga om golvet skulle hålla för så många kilo samtidigt. Det gjorde den. Att arrangera ett så stort kalas som nyinflyttade utan gamla kontakter var ett bra sätt att lära känna Karlstad. Vi hyrde bord och stolar, tallrikar, glas och bestick.